Minna Anttila

Ainolankatu 4, 94200 Kemi Finland
puh:041 4650877
tel +358 414650877,
kennelnanasilk@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:71689 kpl
Silkkiterrieri tunnetaan perusterveenä rotuna ja hyvin hoidettuna ja ilman että tulee mitään sairauksia se saattaa hyvinkin elää jopa niinkin vanhaksi kuin15-17 vuotiaaksi asti.

Rotu ei kuulu Pevisaan mutta vapaaehtoiset silmä- ja povitutkimukset ovat rodussa lisääntyneet. 

Jonkin verran rodussa on esiintynyt  erilaisia silmäsairauksia kuten mm. kaihia ja lasiaisen rappeumaa seikä jokunen tapaus  epilepsiaa ym. koirilla esiintyiä sairauksia mm virtsakiviä ym

Kennelliiton sivulta koiranet löytyy rodusta lisää tietoja.

Laadukas ruoka, sopiva liikunta ja koiran hyvä hoito auttaa pitämään koiran terveenä ja elinvoimaisena pitkään. 

Turkinhoito:

Turkki pidetään puhtaana ja pestään pitkäturkkiselle koiralle tarkoitetuilla laadukkailla shampoilla ja hoitoaineilla noin 3 viikon välein ja tarvittaessa kun turkki tuntuu likaiselta. Karvanlähtöaikoja ei silkillä ole mutta joitan karvoja saattaa harjatessa irrota. Takut avataan varovasti käsin ilman että karva katkeaa. Säännöllinen harjaus ja turkinhoito helpottavat pitämään turkin hyväkuntoisena ja helppohoitoisena. Muista käydä kammalla turkki läpi harjauksen jälkeen. 

Turkinhoidossa pätee vanha sanonta " minkä taakseen jättää sen edestään löytää " eli jos turkkia ei harjata ja kammata auki säännöllisesti niin turkki saattaa huopaantua juuresta ja sen selvittämiseen menee huomattavasti enemmän aikaa. 

Sade ja pakkas kelissä puku voi olla mukava koiralle laittaa päälle mutta muista katsoa millainen vuori puvussa on koska useimmat takuttavat turkit helposti, suosi silkkivuorta puvuissa koska se ei takuta turkkia.

Mutta hyvin hoidettu terve turkki on helppo pitää kiiltävänä ja kauniina. Silkin turkki on sen kruunu.